לתרומות לחץ כאן

האם צריך לשבת בהבדלה או שאפשר לעמוד?

שבוע טוב…

שלום הרב היה לי שיחה עם מישהו, ובשיחה אמרתי לו לא זוכר בדיוק את הלשון שלי או שהקורס שאני לומד מסתיים עוד 4 חודשים או שעוד 4 חודשים אני מסיים את הקורס, אבל
אמיתי שהקורס מסתיים יותר מ4 חודשים… אז יש פה בעיה כלשהי? לספרדים

ויש לי עוד שאלה אם אפשר, הרב בבית כנסת עושה הבדלה בעמידה אני צריך לעמוד או לשבת? תזכו למצוות!!!

תשובה:

שלום רב

בנוגע לחשש שקר לא הבנתי כל כך את הבעיה, אני מניח שאותו אדם סתם ענין בשלומך ובעיסוקיך ודיוקים מהסוג הזה אינם מענינים אותו כלל.

בנוגע לעמידה או ישיבה בהבדלה יש מנהגים חלוקים. המנהג הנכון יותר לכתחילה שכולם ישבו בהבדלה, אולם, אם המבדיל עומד על כל היוצאים ידי חובה בברכתו לעמוד כמוהו. באופן כזה ראוי לעמוד סמוך לו ולא להתפזר בחדר, כדי שיהיה ניכר שהם מקובצים יחד לקיים את המצוה.

מקורות:

ראה רמ"א סי' רצו סעי' ו ובמשנה ברורה שם ס"ק כז. הסיבה לכך שראוי לשבת, היא משום שכדי לצאת ידי חובה בברכותיו צריך שיקבעו את עצמם לעשות הבדלה יחד, ועיקר הקביעות היא בישיבה. אולם אם הוא עומד והם ישבו לא ניכר שהם קבועים, ולכן כאשר הוא עומד גם השומעים יעמדו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מניח שדברי הרב ש"המנהג הנכון יותר לכתחילה" שכולם ישבו בהבדלה כוונו לספרדים כפי שהשתייך השואל וכפי דעת השו"ע, אכן הרמ"א הזכיר שהמנהג במדינות אלו לעמוד, כי כן הדרך ללוות את המלך בעמידה, ולענין הקביעות הביא המ"ב את דברי הב"י שכשמזמנים את עצמם ומכוונים כולם לצאת נחשב כקביעות לענין הבדלה, ואגבה נחשב לקביעות גם לברכת היין. והמ"ב פירש את טעם ב' השיטות. ומסתבר שהרב בביהכנ"ס שמבדיל בעמידה סבר כשיטה זו.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל