חילול שבת בשוגג לאחר זמן צאת השבת המופיע בלוח – האם חילול שבת?

שאלה:

שלום הרב, עשרים דקות לאחר צאת השבת כאשר עדיין לא הבדלתי בערבית ולא באמירת 'המבדיל..' בטעות הדלקתי את האור בחדר. האם היה כאן חילול שבת? ואן כן – האם מדאורייתא או מדרבנן? האם אני צריך לומר פסוקים מסויימים כדי לתקן זאת?

תשובה:

שלום וברכה

ההגדרה כאן אינה חילול שבת כיון שהבת כבר יצאה, אלא יש כאן איסור דרבנן של עשיית מלאכה קודם הבדלה, אין כאן ענין של פסוקים, פשוט להתחרט ולקבל בעזרת ה' להשתדל יותר בענין להבא.

ברכה והצלחה.