עדיפות בשמים בהבדלה קנמון או רוזמרין?

שאלה:

שלום לרב בעניין ברכת בשמים בהבדלה אני נוהג לברך מיני בשמים תבלין קינמון (אבקה) האם יש עדיפות לחזר אחר ברכת עצי בשמים (הדס רוזמרין וכו) והאם יש עדיפות על "עשבי בשמים"? ותודה רבה על הפלטפורמה הזאת שאתם מסייעים לנו להבין הלכה על בוריה. בברכת כל טוב!

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי יש עדיפות לברך על מה שאינו מיועד לאכילה אלא לריח בלבד [עדיף רוזמרין על הדס שריחו קלוש מאוד ולא תמיד מורגש]. כמו כן יש ספק על הברכה של הקינמון, יש שנהגו לברך עליו הנותן ריח טוב בפירות, ולכן עדיף אם אפשר להמנע מלהכנס בספק זה.

מקורות:

ראה פסקי תשובות סי' רטז אות ה.

הצטרף לדיון

תגובה 1