האם מותר לשמוע מוזיקה בר"ח אייר

האם מותר לשמוע מוזיקה בר"ח אייר ומדוע?
להבנתי: מכיוון ודיני אבלות הנוהגים בימי הספירה הינם מנהג בלבד אמנם מנהג דאין לזלזל בו, ומכיוון ור"ח הינו יום שמח, ואני מוסיף לכך את זה שמדובר כמובן אך ורק במוזיקה המחזקת בעבודת ה', ולא סתם מוזיקה, וכן למיטב ידיעתי ברמב"ם מובא שיש איסור לשמוע מוזיקה בכל ימות השנה וכן מובא בשולחן ערוך, כאבלות על החורבן אז אלו המתירים לשמוע מוזיקה כל ימות השנה בטיעון שהיום חייבים את זה לצורך בריאות הנפש או לצורך חיזוק בעבודת ה' לכאורה פה תהיה את אותה טענה.
אשמח לשמוע דעת תורה מלווה במקורות בנידון, זו שאלה למעשה במקום עבודתי.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

למעשה הפוסקים לא חילקו, ואיני רואה מקום לחלק מאחר שכל דיני הספירה נוהגים ביום זה, לא מסתפרים ולא מתחתנים וכו', ומנין לנו לעשות חילוקים שכאלו.

ומה שכתבת שבכל ימות השנה נהגו להקל, הסברא היא להיפך, שכן הפוסקים נילאו למצוא הפתח מפני מה הקילו כל כך לשמוע מוזיקה ולא חששו לאבלות החורבן, וכל מה שהשיבו בזה אינו אלא כדי ללמד זכות על ישראל, אם כן בודאי שאין למהר להקל בזה בימי הספירה שבלאו הכי הם ימי אבלות.