השלמת התפילה בשעת הקדיש

שלום
כיוון שיש דין שמותר לשבת אחר עניית אמן יהא שלמא רבא האם זה אומר שמהשלב הזה אדם יכול להמשיך להשלים את תפילותיו?
תודה

תשובה:

שלום רב.

לא ידוע לי על דין כזה. נכון שעיקר הקדיש הוא בעניית אמן יהא שמיה רבה, אולם דיני הקדיש נמשכים לפחות עד דאמירן בעלמא שעד שם הוא הקדיש מדינא, ומנהג העולם לעמוד עד סיום הקדיש ממש. ולכן אין לדבר בשעת הקדיש עד לסיומו וכמו כן ראוי שלא להשלים אז את חלקי התפילה שהפסיד.