הגעילו כלי שיש עליו שיירי מאכל, מה דין הכלי בו נעשית ההגעלה?

שאלה ללא קשר לפסח בהכרח:
חבר הכשיר אצלי בבית סיר טרף( אינני יודע מה למה נטרף) בכך שהכניס אותו למיחם חשמלי עם מים רותחים.
הסיר הטרף לא היה נקי והיו עליו שאריות מזון קשיחות.
השאלה: אם לא היו ששים במיחם כנגד הסיר:(סיר גדול יחסית) האם המיחם עצמו גם נטרף? האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בנידון זה?

תשובה:

שלום רב.

אם הסיר לא היה בשימוש ב24 שעות האחרונות, כיון שיש במים פי שישים כנגד השאריות המיחם לא נאסר, כיון שהבליעות שבכלי פגומות והשיירים לבד בטלים במים. אולם הסיר טעון הגעלה נוספת.