הכשרת תנור אפייה

שלום רב
יש לנו תנור קטן (יחסית) לפסח. השנה הכנו בתנור הזה עוף (בשקית קוקי). האם ניתן יהיה בע"ה בפסח הבא עלינו לטובה לאפות עוגות פרווה (שנוכל לטבול בקפה עם חלב של הבוקר)? האם יהיה צורך בהכשרה? ואם נרצה גם לצלות בשר וגם לאפות עוגות פרווה בפסח הבא?

תשובה:

שלום רב

באופן עקרוני, אם התנור נקי לחלוטין ללא שאריות כלל, ולא היה בשימוש 24 שעות עם בשר, ניתן להפעיל אותו על חומו המירבי כחצי שעה – שעה, ועל ידי כך אפשא לאפות בו עוגות פרווה ולאוכלן עם חלבי. באמצע הפסח הייתי ממליץ להשתדל להמנע מכך, מפני שמצוי שהתנור כבר אינו נקי כל כך ויכול להיות מכשולות. אולם עתה בודאי ארזתם אותו נקי לגמרי ותוכלו להכשירו באופן הנ"ל בנקל.

בהצלחה רבה וקיץ בריא!

מקורות:

הרחבה בענין זה ראה כאן.