הכשרת המטבח לפסח

שלום רב, בעלי ואני גרים באופן זמני אצל חמותי ולקראת החג עזרתי לה לנקות ולהכשיר לפסח. בזמן שניקינו יחד הבנתי שהיא לא מכשירה את המטבח אלא רק מנקה אותו. את הכיריים והשיש היא מנקה מלכלוך עם מטלית ומבחינתה זה כבר כשר לפסח. כשבעלי מבקש ממנה ומסביר לה איך לעשות. את זה נכון היא נעלבת ואומרת שאנחנו מכבידים עליה. האם נוכל לאכול את מה שהיא תבשל על כיריים שאינם עטופים? ומה לגבי השיש שלא מערים עליו מים רותחים ולא מצפים אותו?

תשובה:

שלום רב.

ראשית יש לברר היטב מה היא ההקפדה של חמותך בשאר עני הפסח והכשרות בכלל.

לעצם הענין, מעיקר הדין, אם החצובות של הכיריים נקיות ומקפידים שהסירים המונחים על גביהם יהיו יבשים, מותר לאכול את האוכל שהתבשל שם, כיון שמגע יבש אינו מעביר בליעות בין כלים. לענין פסח נהגו להחמיר בכך אולם מעיקר הדין יש להקל. לגבי השיש הדין כנ"ל, אלא ששם קשה יותר להקפיד שיהיה יבש תמיד, אולם אם מניחים את הסיר על גבי מפריד אין חשש מעיקר הדין, וכך יש להקפיד גם לגבי צלחות עם מאכלים חמים.

בהצלחה.