רכישת דירה בימי ספירת העומר

בס"ד י' ניסן התשע"ד
שלום וברכה
אנו מבקשים עזרתכם לשאלתנו
בכוונתנו לרכוש דירה (מקבלן) וחג הפסח לפנינו,
קיים חשש להפסד הדירה, וימי העומר קרובים
א. האם ניתן לחתום על חוזה לרכישת הדירה בימי העומר ?
ב. האם ניתן לחתום על חוזה לרכישת הדירה בחול המועד ?
ג. האם ניתן לחתום על חוזה לרכישת הדירה לראש חודש אייר הבעל"ט ב"ה ?
ד. האם לחכות עד לאחר ל"ג בעומר גם אם הפסד הדירה יילקח בחשבון ?
תשובתכם חשובה לנו מאוד
נודה לתשובתכם בהקדם
בברכת פסח שמח וכשר

תשובה:

שלום רב.

בחול המועד לא ניתן לעסוק במכירה וקנייה שאינה לצורך המועד אלא אם כן הדבר כרוך בהפסד משמעותי, וכגון שאתם מעונינים בדירה מסוימת ממש ויש חשש שמא יקדימו אתכם בקנייתה. במקרה כזה נחשב כדבר האבד שמותר בחול המועד. בימי ספירת העומר מותר לקנות דירה, כיון שדירה משותפת לא מברכים עליה שהחיינו אלא הטוב והמטיב, וברכה זו אין מניעה לאומרה בימי הספירה.

בהצלחה רבה.