חמץ שנפסל מאכילת כלב ונתערב בחומרים אחרים עד שהתערובת ראויה לאכילה

שלום לישובים על מדין
חמץ שנפסל מאכילת כלב
וליני הפסח התערב בתערובת אחרת שאינה חמץ והשביחה עד כדי כך שבעלי חיים אחרים אוכלים אותה לתיאבון רב
מה דין תערובת זו
במילים אחרות טבק אמריקאי ידוע שמושרהה לפני הפסח בתמציום חמץ שאינם ראויים לכלב
אבל עז אוכלת אותה לתיאבון

תשובה:

שלום רב.

לענין נפסל מאכילת כלב אין הבדל בין עז לכלב.

לעצם הענין, העז אוכלת תערובת זו לא משום שהחמץ שבה השביח, החמץ עצמו נשאר פגום, אלא שמחמת המינים האחרים המעורבים כאן הוא אינו ניכר ומורגש כל כך, וממילא אין בכך איסור.