שלום !
אני מבקשת לדעת איך מכשירים מכונה לטחינת בשר לפסח .
תשובה:
שלום רב.
אם לא השתמשו בה כלל לחמץ היא אינה טעונה הכשרה אלא רחיצה מדוקדקת [יש בה חלקים רבים וסבוכים וצריך להקיע בנקיונה…] ואם השתמשו בה לחמץ [כגון שנחתך בה בצל שנחתך בסכין חמץ וכו'] יש להגעיל אותה בתוך סיר מים המבעבע על גבי האש. לכתחילה, בגלל הקושי בנקיונה עדיף בכל מקרה שלא להשתמש בה בפסח, כיום ניתן למצוא בשר טחון בהכשרים מעולים לפסח [אגב הוא גם איכותי יותר משל שאר ימות השנה כיון שלא מערבים בו סויה ושאר חומרים].
חג שמח.