אופן הגעלת הכלים

שכלי טעון הגעלה,לדוגמא סכין שבישלו איתו בבשרי או בחלבי (באוכל חם) ,צריך להגעיל אותו.
השאלה אם החיוב של ההגעלה היא דווקא ב*טבילה* במים רותחים מבעבעים..
אי אפשר פשוט לשים אותו בתוך הקומקום ואז זה הגעלה? או לערות עליו ממים של קומקום?
תודה לכם.

תשובה:

שלום רב.

הגעלת כלים נעשית דוקא בכלי מלא מים מבעבעים העומד על גבי האש, ולא מועיל עירוי מים מהכלי. קומקום כאשר הוא פועל נחשב ככלי העומד על גבי האש.

אמנם, מעיקר הדין כלי שלא משתמשים בו על גבי האש אלא רק בעירוי מכלי ראשון גם הכשרתו יכולה להעשות באופן זה, אלא שתיקנו לכתחילה שלא לחלק בענין זה כדי שלא יבואו המון העם לטעות ולהגעיל כך גם סיר הבולע כשהוא על גבי האש ממש.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' תנא סעי' ה ו וביו"ד סי' קכא סעי' א.