האם מותר לזרוק לאשפה בשר על גבי חלב?

שלום וברכה. שמעתי מאנשים שיש בעיה לזרוק לפח אשפה מאכלי בשר על מאכלי חלב גם אם הם קרים וצריך לתתם בשקיות נפרדות. אני יודע שעל פי הלכה אין בכך שום בעיה. האם יש כאן בעיה על פי קבלה? תודה

תשובה:

שלום רב.

לא ידוע לי מכזה דבר, ונראה פשוט שאם המאכלים קרים אין בכך איסור.

מקורות:

בשו"ת נתיבות אדם ח"א סי' לא דן האם יש מקום לאסור זאת משום החשש שמא ישהו יחד יותר מ24 שעות ואז יחשב הדבר ככבוש שדינו כמבושל לענין איסור זה, ולמעשה כתב להקל בזה מכמה טעמים, שהרי אינו מתכוין לכך והוא פסיק רישא דלא ניחא ליה באיסור דרבנן ועוד.