מרק חלבי שחומם בסיר בשרי שאינו בן יומו

שלום לכבוד הרב!
חיממתי בסיר בשרי שאינו בן יומו מרק פרווה שבושל בכלי חלבי נקי ובמרק היה בצל שנחתך בסכין חלבית.
רציתי לדעת האם אפשר לאכול את המרק הזה, ואם כן באיזה אופן? ודבר שני האם הסיר הבשרי טרף וצריך הכשרה?
אשמח אם הרב יציין לי מקורות, מפני שזה קרה בביתי כמה פעמים, והחלטתי ללמוד טוב את הסוגיא.
תודה רבה.
אריאל.

תשובה:

שלום רב.

כיון שהבצל נחתך בסכין חלבית הוא חלבי לגמרי. כמו כן אפילו אם היה נחתך בסכין פרווה אם הוא טוגן בסיר החלבי לפני הוספת המים הוא נעשה חלבי. מלבד זאת לא ציינת אם הסיר החלבי היה בן יומו, אם אכן הוא היה כזה, המרק נחשב חלבי גם ללא הבצל. אף על פי כן, כיון שהסיר הבשרי לא היה בן יומו – כלומר לא השתמשו בו בתוך 24 שעות האחרונות לפני חימום המרק [והוא נקי] המרק מותר באכילה, אולם הסיר צריך הגעלה.

מקורות:

ראה בשו"ע יו"ד סי' צג. נקטתי כך בפשיטות ולא נכנסתי לחילוקים בין אם יש במרק שישים כנגד הבצל או לא [ולומר שאם הכלי החלבי אינו בן יומו המרק אינו אוסר את הסיר הבשרי], כיון שבצל הוא מלתא דעביד לטעמא ואפשר שאינו בטל בשישים.