האם ניתן לקיים שילוח הקן פעמיים באותו הקן?

שלום,
האם אשתי יכולה לעשות שילוח הקן באותו קו שאני עשיתי את המצווה (לקחתי את הביצים והחזרתי אותם ומיד האם חזרה)?

תשובה:

שלום רב.

ברגע שנטלת את הביצים כבר זכית בהן, ושוב לא ניתן לקיים את המצוה באותו הקן, וכפי שכתבתי בתשובתי הקודמת שמצות שילוח הקן נאמרה דוקא בקן של הפקר ולא ב"מזומן" – ביצים השייכות לאדם פרטי. [ראה שו"ע יו"ד סי' רצב סעי' ב].

יהי רצון שתזכו לכל אותן ברכות נפלאות האמורות לגבי מצוה זו, אריכות ימים, בני, חיי ומזוני, ותדעו תמיד רק נחת ושמחות!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם כיו נתיי במחשבה של קיום מצוות שילוח הקן בזמן שהיונה בנתה את הקן על עדן חלון ביתי יש אפשרות לקיים מצוות שילוח הקן תו דה

  2. באופן כזה נראה שאכן הקן אינו שלך, כיון שאינה זכות לך לקנותו שהרי אתה רוצה לקיים בו את המצוה וממילא תוכל לקיים בו את המצוה.