שילוח הקן

שאלה:

שלום לכב' הרב,
יש לי קן יונה באדן החלון והיונה דוגרת על 2 ביצים שנראות כבר שמתחילות להתרקם.
1. האם עדיף לחכות לכך שיבקעו הגוזלים?
2. אם יש ענין לחכות שיבקעו הגוזלים, האם כשאעשה את מצות שילוח הקן ולאחר מכן היונה תחזור, יש ענין לשלח אותה שוב ושוב?
3. אם יש ענין לחזור ולשלח את היונה מהגוזלים, מה אעשה עם הגוזלים? אני לא רוצה שיהיה צער בעלי חיים כלפי הגוזלים.
אם יש צער לגוזלים אולי עדיף לעשות שילוח הקן כשעודם עדיין ביצים, וכך אין עבורם צער בעלי חיים?
אודה מאד לתשובה

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לחכות שיבקעו הגוזלים, גם אם בקעו, כאשר משלים את האם ראוי לזכות בגוזלים, כי יש דעות שאת הלא תעשה מקיימים גם בלי לזכות, אבל את העשה של שלח תשלח מקיימים רק אם "את הבנים תיקח לך", לא צריל להוציא מן הקן כדי לזכות במידה וזה בחצרך אפשר לקנות בקנין חצר. באופן זה האם תחזור אליהם. בארבעה ימים הראשונים לחיי הגוזלים לא עושים עדיין שילוח הקן כי אומרים שדינם כשרץ, ורק אחר כך מבצעים זאת עד שיפרחו.