שילוח הקן

שאלה:

שלום וברכה
אני גר בדירה של אבא שלי.
באחת מהחלונות יש לנו קן של ציפור עם ביצה.
רציתי לדעת לגביי מצוות שילוח הקן:
1. אם אבא שלי עושה את מצוות שילוח הקן האם הוא גם צריך להפקיר בפני 3?
2. אם אני עושה מצוות שילוח הקן האם אבא צריך להפקיר?
3. מתי הכי טוב ונכון להפקיר בפני 3 לגביי המצווה הזאת.
תודה רבה מראש.

תשובה:

אין טעם להפקיר עכשיו את המקום, הרעיון של ההפקר הוא שהקן נעשה במקום מופקר ולא מזומן כאן כבר זה נעשה אצלכם בבית, ועד כמה שהיינו חוששים שהקן נקנה לכם לא יועיל להפקירו. אלא שלמעשה עדיין יש לקיים את המצוה, משום שאומדן דעת הבריות שאינם מעונינים בזמנינו לזכות בקן, ולכן עדיין הוא נחשב מופקר וראוי למצוה.

שילוח הקן יעשה בלילה ולא ביום, כי רק בלילה הנקבה היא זו הדוגרת.