תנור שהשתמשו בו לחלבי ובשרי

שלום. יש לי תנור שהוא גם בשר וגם חלב.
לא אפו בתנור כמה ימים אני חושב.
התבנית היא גם בשר וגם חלב. ריפדתי את התבנית כך: ניר כסף ואז ניר אפיה.

חיממתי את התנור מעט לפני עד שהוא הוציא מעט עשן .

הכנסתי את הפיצה לתנור ושלב מעליה שמתי ניר כסף כדי שלא יטפטף משהו עליה.
האם אכלתי כשר?

תשובה:

שלום רב.

תנור שמשמש לבשר וחלב כאחד הוא טרף, הדרך להכשרתו היא לנקותו היטב, להמתין 24 שעות ללא שימוש, ולאחר מכן להפעילו כחצי שעה לפחות על חומו המירבי. אני מבין שבמקרה שלך התנור לא נוקה היטב ואין לאכול את הפיצה. כמו כן, תבניות שהשתמשו בהן לחלבי ובשרי בתוך 24 שעות שוב לא ניתן להכשירן לעולם. לא ניתן לסמוך על ציפויין כיון שתמיד הציפוי עלול להקרע מעט, ויש להשליכן לאשפה. באם לא השתמשו בהן לחלבי ובשרי בתוך 24 שעות, ניתן להכשירן בדומה להכשר התנור.

בהצלחה.

מקורות ראה כאן.