נגיעת גוי או מחלל שבת ביין, האם אוסרת אותו בשתיה?

יין לא מבושל צריך שמחלל שבת לא…
1)יפתח אותו?
2)ימזוג אותו?
3)מה הדין עם מה שנשאר בבקבוק? אני יכול לשתות או שזה יין נסך.

אשמח לפרוט בעניין

תשובה:

שלום רב.

האיסור של יין נסך – סתם יינם, אמור באופן שמחלל שבת מטלטל מעט בקבוק יין פתוח. ממילא, כמעט לא יתכן שיוכל לפתוח אותו, שהרי בעת הפתיחה הבקבוק מתנועע קצת, ובודאי אסור שימזוג אותו, אין לשתות מה שנשאר בבקבוק.

דין זה אמור לבני אשכנז, אולם למנהג הספרדים גם נגיעה בבקבוק פתוח ללא ניענועו אוסרת את היין בשתיה אך לא בהנאה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד קכד, יא וברמ"א שם סעי' יח.