מכירת כלי נשק למדינה זרה

כתוב בגמרא שאסור למכור כלי מלחמה לגוי והרב"ם פסק את זה להלכה משום איסור להשחית את העולם?השאלה שלי מה הדין לימינו לעבוד בכל מיני מקומות תעשיות צבאיות למינהם שמוכרים כלי מלחמה לעולם?או האם מותר בכלל למקומות הללו למכור לעולם כלי מלחמה?האם זה מותר כי אחרי הכל יש גם רווח למדינה?

תשובה:

שלום רב.

ברמב"ם הל' רוצח פרק יב הל' יג הובא, שמותר למכור כלי נשק לבני המדינה הגויים כיון שהם פועלים להגנת ישראל. ולפי זה נראה, שמותר למכור כלי מלחמה למדינה ידידותית שיש לה ברית ביטחונית עם ישראל כמו ארה"ב, כיון שבאופן זה פועלים להגנת עם ישראל [ובפרט שבארה"ב עצמה חיים יהודים רבים שיהנו מכלי נשק אלו]. אולם, מכירת נשק למדינה זרה כשאין בכך כל תועלת להגנת ישראל נראה שיש בכך איסור. אף על פי כן, נראה שאין איסור לעבוד בתעשית הנשק כיון שנראה שברוב העיסקאות המבוצעות על ידי מדינת ישראל בענין זה יש תועלת ביטחונית למדינה. בדרך כלל מדובר בהסכמים הדדיים המגובים בתמרונים משותפים והחלפת מידע מודיעיני בשטחים רבים וכיוצא בזה. בנוסף, גם חלק נכבד מתעשיית הנשק בעצם נועד למטרות הגנה, ויתכן שמותר למכור לגויים נשק למטרת הגנה.