מה עושים אם התפילין נפלו על הריצפה?

כת"ר שליט"א,

שבוע טוב.לפני יומיים הייתי בדרך לבדיקת תפילין ומזוזה.התפילין וקלף המזוזההיו מונחים בתוך שקית במושב האחורי של רכבי.תוך כדי הנסיעה,נאלצתי לבלום בחוזקה-בלימת חירום.כתוצאה מכך,התפילין וקלף המזוזה עפו מהמושב,נחבטו בחוזקה במושב שלפניהם,ונפלו לרצפת הרכב.ברוך השם,הם לא ניזוקו.כמובן,שמעבר לבהלה שלי,הייתי מבקש לדעת האם יש משהו שעליי לעשות-אם בכלל- כדי לכפר,למרות שזה היה במצב שנכפה עליי?

תשובה:

שלום רב.

כיון שהם היו בתוך שקית הדין קל יותר. יש לתת מעט כסף לצדקה ולהשתדל להזהר יותר.

בהצלחה.