כתמים על הפד בימי טהרה

אישתי משתמשת בהתקן מסוג מירנה. מזה זמן רב שאין היא מספיקה לספור שבעת ימי-נקיים. הרבה פעמים יום לפני הטבילה או ביום הטבילה היא רואה דם על הפד אבל כאשר היא עושה מיד אחרי כן בדיקה פנימית ועוד בדיקות פנימיות נוספות במהלך היום, כל הבדיקות הפנימיות נקיות לחלוטין.
האם כבוד הרב יכול לומר מה הדין במצבים אלה ?

תשובה:

שלום רב.

לענין כתמים נאמרה הלכה שאם הכתם נמצא על דבר שאינו מקבל טומאה הוא אינו מטמא, ובספרי הפוסקים נחלקו האם פד נחשב דבר המקבל טומאה, בדרך כלל משתדלים להחמיר בענין זה, אולם במצב כמו שלכם שלא ניתן להטהר, נראה שאפשר לסמוך על דעת המקילים. אבל שוב, לא כשמדובר בדימום ממש, אלא בכתם כמו זה שתיארת, והכתם הוא על הפד ולא על הבגד.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה לכבוד הרב על התשובה המהירה.
    ומהו הדין במקרה כנ"ל אלא שהיא רואה דם (ולא כתם) בניגוב בשירותים (על גבי נייר טואלט) אבל בבדיקה פנימית הכל נקי לחלוטין ?
    תודה מראש

  2. עצה טובה, בתור בעל ניסיון בתחום, התקן מירנה ידועה כגורם לדימומים אני מכיר כמה וכמה מקרים של נשים שומ"צ שדיממו חודשים ארוכים…(כשנה+). תוציאו את ההתקן מיידית ותעברו לאמצעי מניעה אחרים.