אופן עשיית ג' פסיעות בסוף י"ח

שלום רב,
התקשיתי בדברי המשנ"ב בסי' קכ"ג ס"ק י"ג שכתב בסדר ג' הפסיעות שתחילה יפסע ברגל שמאל פסיעה קטנה, אח"כ ברגל ימין פסיעה גדולה ואח"כ ישווה עם רגל שמאל, וזה לכאורה סותר למה שכתוב בסעיף קטן הבא שפחות מעקב בצד גודל זה לא נחשב פסיעה וודאי להרמ"א (לפי המשנ"ב בס"ק ט"ו) שאומר לא לפסוע פסיעות גסות יותר משמע שדוקא באותו מרחק, אז אם ככה מה ההבדל בין הפסיעה הראשונה לשנייה
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

נראה שהפסיעה הקטנה היא עקב בצד גודל והפסיעה הגדולה היא יותר מזה, אלא שלהלן מוסיף, שכאשר המקום דחוק ואינו יכול לפסוע בהרחבה, יעשה לכל הפחות את שלושתן בשיער הזה.