כניסה לבנין בשבת כשעל ידי כך נדלק האור

שלום וברכה אדם שנכנס לתוך בנין מגורים ( בצרפת ) והדלת אינה אלקטרונית אבל יש גלאי תנועות שמדליק את החשמל בזמן שעובר נדלקת המנורה ואי אפשר בדרך אחרת מה הדין ? בברכת התורה ולומדיה

תשובה:

שלום רב.

אין להכנס בשבת לבנין אשר מותקנת בו מערכת המדליקה את האור בשעה שאדם נכנס לתוכו. אולם, אם גוי נכנס לבנין והאור נדלק מחמתו מותר להכנס מיד אחריו. חובה לסדר בערב שבת עם השכנים שמערכת זו לא תופעל בשבת.

מקורות:

אף על פי שהנכנס אינו מתכוין כרגע להדליק את האור, נחשב הדבר כ"פסיק רישא דניחא ליה" שהרי הוא מעונין בדרך כלל שידלק האור ורק כרגע הוא מוכן לוותר על כך כדי שלא להגביל את כניסתו. אולם, רשאי הוא להכנס אחרי הגוי כיון שהגוי נכנס לצרכו ואינו עושה זאת עבור הישראל.