שימוש במצלמות אבטחה בשבת

לגבי מצלמות אבטחה בשבת. ברגע שיש צורך שיהיה מופעל בשבת ,עקב עלילות נגדי, ויש לי אפשרות שזה יקליט רצוף באין צורך של תזוזה. האם מותר לי בשבת ?

תשובה:

שלום רב.

גם כאשר המצלמות פועלות רצוף התמונה בהם משתנה לפי הנתונים המשתנים, ולדעת האוסרים יש בכך איסור כותב בשבת לכל הפחות מדרבנן. אולם, המיקל בעת הצורך בענין זה יש לו על מי לסמוך והמחמיר תבוא עליו הברכה.

מקורות:

על הדעות השונות שנאמרו בענין זה והטעמים השונים, ראה מה שכתבנו כאן וכאן בהרחבה.