ביטוח אופנוע מסחרי בביטוח רגיל

שלום רב כיודע החוק מחייב אדם שמשתמש באופנוע לצורך מסחרי לביטוח מיוחד העולה תעריף יקר יותר ואף מופקע לדעת רבים.
הנדון הוא אדם שמשתמש אכן באפונוע לצורך העסק, אך לעיתים רחוקות בלבד ולא בתדירות גובהה, לכן לא כל כך משתלם לו לשלם בגין מסחרי.
השאלה היא במידה ויעשה ביטוח רגיל לצורך פרטי לצורך העניין האם ייחשב לו כגזל?

תשובה:

שלום רב,

אם הוא לא יפעיל את הביטוח במקרה של תאונה בשעת נסיעה לצורך מסחרי, אין בעיה של גזל.

מקורות:

באופן כללי אסור לדווח שהשימוש הוא פרטי ולהסתמך על כך שלא יפעילו את הביטוח במקרה של תאונה בשעת נסיעה לצורך מסחרי, משום שחברת הביטוח אינה מוכנה לקחת על עצמה את הסיכון שתהיה ללקוח או לצד ג' את היכולת להפעיל את הביטוח במקרה של תאונה בשעת נסיעה לצורך מסחרי. אבל במקרה שהשימוש המסחרי הוא לעתים נדירות, אין חיוב להחמיר בכך, משום שהסיבה העיקרית להתייקרות הביטוח בשימוש מסחרי הוא משום שמדובר בשימוש מסיבי הרבה יותר מאשר שימוש אישי, ולא כאשר מדובר בשימוש לעתים רחוקות. עם זאת כמובן שאסור להפעיל את הביטוח במקרה שאינו עומד בתנאי הביטוח.