פרווה בתבנית חלבית לאוכלו עם בשר

שלום,
האם מותר לי לאפות קינוח פרווה,על מנת לאוכלו אחרי ארוחה בשרית,בתבנית שבעבר(למעלה מ24 שעות) אפיתי בה פשטידת בצל חלבית? מה הדין עבור כלי מתכת ועבור כלי חרס.תודה רבה ושבת שלום.

תשובה:

שלום רב.

אין כל בעיה לאכול פרווה שהתבשל בתבנית חלבית בארוחה בשרית, כל זמן שאתה לא אוכל אותם יחד ממש. כאשר בכוונתך לאכול אותם יחד ממש, אם התבנית החלבית אינה בת יומה, כלומר לא אפו בה מאכלי חלב ב24 שעות האחרונות, מותר לאוכלם יחד, אולם לכתחילה בני אשכנז מחמירים שלא לאפות באופן זה לצורך זה. ואם התבנית היא בת יומה, בני ספרד מקילים בדיעבד לאוכלם יחד, ובני אשכנז מחמירים שלא לאוכלם יחד ממש

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' צה סעי' ב וכף החיים שם, וראה חכמת אדם כללל מח סעי' א.