כיצד לכפר על גזל ממקום העבודה

אדם חדש שעובד במפעל מזון, ואחד העובדים נתן לו מוצר מזון שהמפעל מייצר, והעובד בהתחלה לא רצה מחשש שזה אולי גזל ושאסור לקחת אך אותו עובד לחץ עליו לקחת ולבסוף לקח מאי נעימות. התברר לו שכמעט בטוח שאסור לעשות דבר כזה ולכן זה גזל וזה מעיק עליו מאוד במיוחד שחשש לכך מלכתחילה. מעבר לכך שחזר בתשובה (וידוי,חרטה,קבלה לעתיד) ומעתה יסרב בתוקף להפצרות עובדים שרוצים למצוא חן, איך יכול להחזיר את הגזלה, היות והמוצר מזון נאכל,ו אם יודיע על כך למי מהנהלת המפעל הרי שני העובדים יינזקו באופן חמור סביר להניח. האם יכול העובד לתת את שווי המוצר ואף יותר לצדקה ולהתפלל שהכסף יחזור לבעליו?

תשובה:

שלום רב,

בנתינה לצדקה לא מכפרים על העוון. יש להמתין להזדמנות שיוכל לשלם למעביד את שווי המוצר מבלי לדבר איתו. כגון: אם יעבוד שעות נוספות, ידווח שעבד קצת פחות או יעביר את הכרטיס הנוכחות קצת לפני שעוזב את מקום העבודה וכדו'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש למצוא דרך אחרת כיצד להעביר את הכסף למעביד. ניתן לשלוח לו מזומן בדואר מבלי להזדהות אלא לכתוב השבת גזל.