נישואי כהן עם בחורה שאינה בתולה

שלום רב,
כידוע, אישה שעשתה מעשה "זנות" כגון: נבעלה לגוי, ממזר, או אם היא נבעלה לאדם קרוב שאסור עליה, אינה כשרה לכהן.
ברצוני להתחתן עם בחורה שסיפרה לי שאינה בתולה. לדברי הבחורה, היא נבעלה לשני אנשים בעבר.

ככל הנראה, (למרות ששום דבר אינו ודאי), הבחורים הללו אינם גויים.
שאלה:
1. היות ואני רוצה להתחתן איתה, כיצד אדע בוודאות שאף אחד משני הבחורים הללו אינו גוי, ממזר, (ערל? – אני לא יודע מה הדין לגבי ערל) ? האם אני צריך לברר על האנשים הללו במידה ויש לי דבר להגיע אליהם ?
2. כיצד אדע שהבחורה לא נבעלה לעוד בחורים אחרים (אולי גויים?) והבחורה מסתירה זאת ממני מהבושה ?

ברצוני לציין שזה מאוד חשוב לי ולא הייתי רוצה להקל בעניין.

תודה,

תשובה:

שלום רב,

אין לך כל מניעה להינשא לה.

מקורות:

ראה כאן שביארנו את הנושא.

כל נערה יש לה חזקת כשרות לכהונה. אלא שאם ראוה מעוברת או שנסתרה עם מישהו (כלומר, שיש עדים על כך), גזרו חז"ל שלכתחילה לא תנשא לכהן עד שתאמר בברי שלא נבעלה לפסול, וכן שיש תרי רובי כשרים בעיר. (עי' כתובות יג,ב). היום אכן יש תרי רובי כמעט בכל מקום בעולם כפי שכתבנו שם. ובענין דעת הרמב"ם ראה מה שכתבנו שם.

בנוסף, כל זה הוא רק בראוה מעוברת שאין היא יכולה לומר שלא נבעלה כלל. אבל במקרה שלא ראו עליה כלום. ודאי שהיא נאמנת בכל מה שהיא אומרת, ראה היטב בסוגיא שם עמוד א' שבמקרה כזה גם לדעת ר' יהושע ודאי שהיא נאמנת. ואם כך, מאחר שהיא אומרת שהיא נבעלה אך ורק לאלו, ולא לפסול. היא מותרת לכהן לכתחילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בארץ ישראל שיש תרי רובי כשרים, לכאורה אין בעיה אם שניהם מודים שזה ממנו. בחו"ל זה בעייתי, וצריכים לבדוק באופן ספציפי אצל רב הבקיא בהלכות אלו.