שוכר רכב שטוען שהתהפך כתוצאה מפנצ'ר

השכרתי רכב לחבר רכב תקין ב100%, שעבר טסט לפני חודשיים, והוא התהפך עם האוטו ללא ביטוח מקיף והאוטו יצא מכלל שימוש. שווי הרכב 30000 ש"ח.
וטוען שהיה לו פנצר וכתוצאה מזה הוא הוא איבד שליטה לחץ על דוושת הגז כדי לנסות לייצב את האוטו והתהפך מספר פעמים.
יש לציין שהכביש היה ללא תאורה ושלטים עם המון סיבובים חדים. הוא טוען שגם בתחילת הנסיעה היה חסר אויר בגלגל ומילא אויר למרות שלא אמר לי כלום על זה וגם היה לו גלגל רזרבה והוא בחר להמשיך בנסיעה ולא להחליף לטענתו שהיה חסר אויר.
לי ברור שהגלגל היה תקין ולהגיע לכזה מצב של התהפכות זה לא מפנצר ולא מנסיעה רגילה.
מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

הויכוח ביניכם הוא ויכוח עובדתי. בדרך כלל במקרה כזה השוכר חייב להישבע על צדקת דבריו.

אני מציע לפנות לבית דין לבירור השאלה. עדיף אם לפחות אחד מהדיינים נוהג ברכב.

מקורות:

שוכר שטוען טענת אונס חייב להישבע, עיין במשנה שבועות דף מט ע"א. טענת איבוד עשתונות לא גרע מתקפו חולי, עיין שו"ע חו"מ סי' שג סעיף ב וש"ך שם סק"ד.