מאה ברכות / קידוש על חמר מדינה

אני רוצה להשלים 100 ברכות מותר לי לברך על מיץ ואז לברך ברכה אחרונה ושוב לשתות ואז ברכה אחרונה וכך אלא.. מותר?

בשבת בערב כשאין יין או מיץ ענבים לקידוש על מה אני יקדש? שמעתי שאומרים בירה או ערק. והאם הנוסח של הקידוש משתנה כאן? ומה עושים כשאין לחם?העולם. ויש שהורו שכל עוד הוא רווה משתייתו רשאי הוא לשוב ולשתות עוד ללא ברכה.
תשובה:
א.. לא ניתן לעשות זאת, לפי שעל ידי כך הוא גורם ברכה שאינה צריכה ומוציא שם שמים לבטלה.
ב. אדם שאין לו יין או מיץ ענבים בליל שבת מקדש על הלחם. אולם בקידוש היום הוא רשאי לקדש על חמר מדינה. ונחלקו הפוסקים מהו המשקה הנקרא חמר מדינה בזמנינו: יש שאומרים שבירה היא חמר מדינה לפי שהיא משקה חשוב הניתן באירועים מיוחדים ומאידך הוא מצוי לכל. ויש שסוברים שמיץ תפוזים טבעי הוא הנקרא חמר מדינה. מנהג ירושלים היה על פי הוראת הגאון האדר"ת רבה של ירושלים, שאפילו קפה נחשב משקה חשוב ומהווה חמר מדינה, אף על פי שהוא על בסיס מים.
מקורות:
ב. ראה טוש"ע סי' רעב סעי' ה. בשו"ת הלכות קטנות ח"א סי' ט נקט שחמר מדינה הוא דוקא משקה משכר, אולם רבים חלקו על דבריו. מנהגו של האדר"ת הובא בספרו אורח נאמן סי' רצו, וראה שו"ת ציץ אליעזר ח"ח סי' טז שמנהג העולם כדבריו, וכ"כ בשו"ת תשובות והנהגות ח"א סי' רס. אולם, בשו"ת יחוה דעת ח"ב סי' לט דחה דבריו מכל וכל וכתב שהעיקר כדעת ההלכות קטנות ואין לקדש אלא על בירה וכיוצא בזה.