ציור שנמכר בטעות במחיר נמוך בהרבה מערכו

מה הדין במקרה שבו נמכר ציור בסכום של 80 שקלים, ולאחר מכן התברר שהציור שווה הרבה יותר, האם אפשר להחזיר לקונה את הסכום ששילם ושיחזיר את הציור?

תשובה:

שלום רב,

לא צוין מהות הטעות, גם אינני יודע כיצד קובעים ערך הציור וכיצד נודע שיש טעות, כך שלא ניתן לקבוע את הדין במקרה הזה. באופן כללי במקרה שהייתה טעות גדולה במחיר ניתן לחייב את הקונה ולהחזיר את הציור ולקבל בחזרה את הכסף ששילם.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רכז סעיף ד וסעיף ח.