מנין הכריכות והגדילים בציצית

כבוד הרב שלום,
לבן שלי יש ציצית שהחוט שלה יצא מהמקום ונעשה ארוך יותר מהחוטים האחרים מה לעשות? האם הציצית כשרה?
מה עושים עם ציצית לא כשרה? האם ניתן לתת לבית חב"ד והם יטפלו בזה?

תשובה:

שלום רב.

לא כל כך הבנתי מה הכוונה "יצא מהמקום". אם כוונתך שחלק מהקשר או מהכריכות נפרם ומשום כך החוט התארך, זה לא פוסל את הציצית, כל זמן שעדיין נשארו באותו גדיל לכל הפחות כריכה אחת ושני קשרים – אחד לפניה ואחד לאחריה. אני מאמין שבהחלט ניתן להתיעץ על ענין זה בבית חב"ד.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' יא ס"ק סה.