עיטוף בטלית קטן

האם יש להתעטף בטלית קטן לפני הברכה?
בשולחן ערוך סימן ח' נפסק שכן, אך לא ראיתי שנהגו כך, אפילו נערים שלא לובשים טלית גדול.
מדוע?

תשובה:

שלום רב.

כנראה כוונתכם להתעטף בטלית קטן לאחר הברכה. מה שלא ראיתם נוהגים כך, משום שהלכה זו אינה אמורה אלא לספרדים שמברכים על טלית קטן להתעטף בציצית, כמו על טלית גדול, והם בדרך כלל כן מתעטפים בטלית גדול. אולם, אשכנזים שמברכים על טלית קטן על מצות ציצית, אינם צריכים להתעטף בה לאחר הברכה.

מקורות:

כך נראה מדברי המשנה ברורה שם ס"ק ז ויז.