החלפת ציציות בין ילדים

שלום הרב
יש לי 2 ילדים בערך באותו גיל, שלובשים אותה מידה.
יש להם ארון בגדים משותף, והם משתמשים באותם ציציות.

וחשבתי שאולי יש כאן בעיה, שהרי רק בגד שלך חייב בציצית, ובגד שאול פטור מהציצית
ומצינו לגבי ארבעת המינים שאם נתנו לילד ארבעת המינים הוא קונה מדאו', ולא יכול להקנות מדאו'.
ויוצא שברגע שאני מקנה את הציצית לילד אחד, הוא מדאו' לא יכול להקנות אותה לילד השני, ונמצא שמדאו' הבגד לא חייב בציצית.

החשבון שלי נכון?
יש ענין לקנות לכל אחד מהילדים ציציות נפרדות ולסמן שם?

תשובה:

שלום רב.

באופן זה, כיון שאתה קונה לכתחילה את הציציות עבור שניהם, הם נחשבים שותפים בציציות, ובגד של שותפים חייב בציצית למרות שאין כל אחד מהם בעלים יחידי, וממילא אינם צריכים להקנות כל אחד חלקו לחברו.

מקורות:

ראה שו"ע או"ח סי' יד סעי' ה.

הצטרף לדיון

תגובה 1