שיעבוד נכס בעבור הלוואה באופן המועיל בדין תורה

שלום רב.
הנני כעת מלווה כסף וכנגדו אני משעבד את דירת הלווה כמשכנתא.
ברצוני לערוך ע"כ חוזה.
ובקשתי היא לדעת באיזה אופן אני מבטח את עצמי בצורה הטובה ביותר ע"פ ד"ת שלא יוכל לבוא אלי בטענות ואמתלאות. כגון מסדרין כו'.
באופן המועיל ובקנין המועיל.
יצויין כי זו אינו דירה למגורים אצל הלווה אלא דירה נוספת.
תודה רבה.

תשובה:

יש לכתוב שהמלווה יהיה רשאי לפנות ללשכת הוצאה לפועל ושהגבייה תהיה לפי המקובל בלשכת הוצאה לפועל. הלווה מודה שקיבל בקניין באופן המועיל ביותר על כל האמור.

מקורות:

לעניין אם מועיל תנאי זה לעניין להיכנס לבית הלווה עיין שו"ע חו"מ סי' סא סעיף ו ובביאור הגר"א ומקצוע בתורה שם.