איסור גיורת שהתגיירה לפני גיל 3 לכהן

שלום
השאלה שלי היא בענין איסור גיורת לכהן, למה כהן לא יכול להתחתן עם גיורת שלא הייתה עם גוי. הריי שהיא לא זונה. מדוע ההלכה לא מאפשרת כל מקרה לגופו. ומה עליי לעשות להמשך דרכי? האם לסגור את הסיפור עם הגוירת או שיש מקום לשינויי.

תשובה:

שלום רב,

ראה ידידי, גיורת אסור לכהן, ללא כל קשר למה שעשתה או לא עשתה. גם גיורת שהתגיירה לפני היותה בת 3 אסורה לכהן.

מקורות:

הגמרא בקידושין (עח,א) לומדת את זה מפסוק שאפילו גיורת קטנה פחות מגיל 3 אסורה כהן. הפסוק עליו נשענת הגמרא הוא ביחזקאל פרק מד "אלמנה וגרושה לא יקחו להם לנשים כי אם בתולות מזרע ישראל". לכן יש דעות בראשונים כי גיורת פחות מגיל 3 אסורה מדברי קבלה (כלומר, אינו ממש דאורייתא, אלא מדברי נביאים, שזה חמור יותר מאיסור דרבנן).. ודעת רוב הראשונים, כי איסור זה הוא מדאורייתא מדין זונה, והפסוק ביחזקאל רק מגלה לנו מהו ההגדרה של איסור זונה. ראה בבית שמואל (אבה"ע סי' ה' סק"א).

לכן לעניות דעתי, אם הינך כהן, עליך ל"סגור את הסיפור" כלשונך, דבר טוב לא יצא מהדחיה וההדחקה. אין כל מקום לשינוי בהלכה, הלכות אלו לא ישתנו לעולם, השינוי חייב להיות אצלך. פנה לדרכך, ישנם בחורות טובות אחרות הממתינות לך. כשם שיש רבים וטובים הממתינות לה. אין ספק שכגודל הקושי, כך גם גודל השכר, כפי שאמרו חז"ל "לפום צערא אגרא".

חשוב על הדברים, ושיהיה לך בהצלחה!