ילדים של כהן וגיורת

בס"ד

שלום רב.

יש לי שאלה מאוד חשובה, ומאוד קשה לי אך עלי לדעת.

אני גיורת, נשואה לכהן יש לנו שני ילדים בן ובת.

אני יודעת שגיורת אסורה לכהן, עשינו טעות והתחתננו.

הרב מאוזבקיסטן עשה לנו חופה,

לאחרונה בעלי התחיל ממש להיות מודאג ונמצא במצב רוח מאוד קשה בגלל זה שהוא נשוי לגיורת, ושילדים חללים.

הוא ממש בדיכאון בגלל זה והחיים שלי הפכו לגהנום, אין יום אין רגע שאנחנו לא דנים בזה, ואני בוכה ללא הפסקה כי אין לי פתרון לבעיה.

יש לי מספר שאלות:

1. האם ילדים שלי נחשבים ליהודים.
2. האם יוכלו להתחתן כדמו"י.
3. האם עשינו מצווה פרו רבו.
4. הבן שלי מתקרב לגיל בר מצווה – הוא לא נחשב לכהן, מה הדין לגביו? מה הוא אמור ללמוד. הפרשה אותה אמור לקרוא. איך זה אמור להתנהל.

מה הפתרון האופטימלי מבחינתנו כזוג:

האם כדאי עם כל הכאב שבלב להתגרש ולתת לו לעשות את הדבר הנכון להתחתן עם יהודיה ולהביא ילדים כשרים למהדרין וכהנים כמו שצריך.

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

לצערי אני לא איש בשורות עבורך, אבל ראשית נתחיל עם השאלות הספציפיות

1. הילדים שלך בודאי נחשבים ליהודים לכל דבר.

2. הם יוכלו להתחתן כדת וכדין. אולם הבת אינה יכולה להנשא לכהן.

3. אכן קיימתם מצוות פרו ורבו. אולם יש לדעת, כי כהן מלבד האיסור שהוא חי עם פסולה לכהונה. יש עליו איסור נוסף על כל ילד חלל שנולד ממנו. "ולא יחלל זרעו".

4. הבן שלך מתקרב לבר מצווה, ואין זה נוגע כלל לדבר היותו חלל. רק שאינו יכול לעלות לתורה ככהן אלא כישראל רגיל.

עתה לעצם הענין. אני לא רואה במצב אחר, מאשר להפרד, עם כל הכאב, אבל כפי שאת יודעת שאת אסורה באיסור דאורייתא לכהן. וכי מה עדיף, להמשיך לחיות באיסור חמור כל ימייכם? אדרבה עם כל הכאב, אם הקב"ה יראה שאתם מתגברים, אין ספק שהוא יתן לכם כוחות לעמוד בזה.

מבואר ברמב"ם בהלכות תשובה, כי תשובה שלמה, היא כזו שיש חרטה גמורה. וקבלה לעתיד, וכי איך ניתן להתחרט ולקבל על העתיד בעוד החטא קיים?איך אפשר לגשת ליום כיפור לבקש מחילה?

חשבי על הדברים, אין ספק שיש בזה קושי עצום. אבל אין ברירה.. וה' יהיה בעזרכם

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום רב
    אני כהן וחי עם גיורת, ולפי שהחלטתי להמשיך עם הקשר ולא להתחתן דרך הרבנות בדקתי במספר מקומות והתשובה הייתה כמו כאן שהילדים כן יוכלו להתחתן ברבנות רק שיחשבו חללים ולא יוכלו להתחתן עם כהן.
    גם בדקתי שלא ייחשהו ממזרים כי ממזר זה מאשה נשואה וגבר שאינו בעלה.

    ממש היום ראיתי כתבה שילדים של זוג שהוא אסור חיתון כמו כהן וגרושה ייחשבו ממזרים ולא יוכלו לעולם להתחתן דרך הרבנות, האם זה נכון ??

  2. חבל מאד שאתה בוחר לחיות באיסור. ככל שתממיד בכך ותתמסד בצורה כזו, יהיה קשה לך לעזוב. יום יבוא ויסורי המצפון יחלו לחלחל בתוך ליבך. אבל פירוק משפחה זה כבר מורכב יותר… חשוב היטב לפני שאתה מחליט למסד משפחה בצורה כזו.
    לעצם שאלתך, ילדים של כהן וגיורת אינם ממזרים, אלא חללים. ואין בהם קדושת כהונה.

  3. לגופו של עניין ובלי להיכנס לסיבות אישיות יש לי חשד סביר שאני יכול להיחשב ככהן בעל מום שכן הייתי מעורב בתאונת דרכים בעודי בצבא ויש לי מעט אחוזי נכות אולם לצערי נתקלתי בחוסר יחס וזילזול מהרבנות בזמנו אולם כעת אני חושב אולי כן לנסות לפעול שוב בכיוון הזה.
    האם תהיה לכך השפעה על הילדים שכבר יש לי או רק על הבאים ?
    האם התנאים לצורך היחשבות ככהן בעל מום ?

  4. כל ילד שנולד כהן וגיורת הוא חלל. אם יש לך ילדים מאישה אחרת, הם כהנים כשרים.
    אני לא יודע מדוע נתקלת בחוסר יחס וזלזול. אבל אין דבר כזה שלכהן בעל מום יהיה מותר להנשא לגיורת. (רק כהן שהוא פצוע דכא, יכול להנשא לגיורת (ולא לגרושה).