מכונת כביסה שמפריעה אצל השכן

שלום רב,

אני גר בבית דו משפחתי בדירה מאוד יוקרתית – דירתי בת 4 קומות, שכני הרים את גגו ובנה עוד קומה ושינה את עיצוב החלל הפנימי של דירתו והציב את מכונת הכביסה והמייבש בקומה שהוסיף ליד חדר הלימוד שלי. הרעש מאוד מטריד וההרגשה כאילו מכונת הכביסה בתוך החדר. למיטב ידיעתי מחוייבים הקבלנים לבנות את חדר השירות והכביסה לא ליד חדרי מגורים. האם תביעתי להרחקת המכונה או החזרתה למקומה הראשון צודקת ?

תשובה:

אם כל האדריכלים אכן מקפידים שלא לתכנן חדר כביסה ליד חדר מגורים, ניתן לכאורה לדרוש להחזיר את מכונת הכביסה למקומה הראשון..

מקורות:

לפי ההלכה אין מקום לעכב מלעשות עבודה שיש בה רעש, אלא אם כן הוא מרעיד את הקיר ומסכן אותו, או שמדובר בחולה שהרעש מזיק לו, אבל סתם אנשים אינם יכולים לעכב.
אבל אם בזמנינו כל האדריכלים מקפידים על כך, יש לראות בשינוי זה כנזק. כן כתב בספר משכן שלום ח"א מילואים פ"ד ענף ד.