מחיאת כפיים בשבת

בס"ד , תודה על תגובתך אבל אם תוכל להסביר לי מדוע מחיאת כפיים בשינוי הותרה שהרי זה גזרה ואני יודע על עוד כמה שבותים שכן הותרו בשבת, אשמח להמשך תשובה ושוב תודה רבה

תשובה:

נראה, שיש איסורי שבות שלכתחילה ניתנו רק באופן בו האדם עלול להגרר לאיסור, אבל כאשר יש לו תזכורת המונעת אותו מכך, לא אסרו זאת. כגון, האיסור לקרוא לאור הנר בשבת גזירה שמא יטה, נאמרה רק באופן שאין אדם אחר המזכירו, ואולי גם כאן כאשר אדם מוחא כפיים בשינוי הוא נזכר בסיבה שהביאתו לכך וממילא אין חשש שמא יתקן כלי שיר.