מרגיש ריחוק מהקב"ה, מה לעשות?

שלום אני קצת מרגיש פחות את ה׳ אני כן מתפלל הכל במשך היום שומע הרצאות הכל אבל משום מה מרגיש אותו רחוק ממני למרות כל התפילות זה כל כך כואב כאילו ה׳ עזב אותי חס ושלום מה הבעיה פה ברגש הנוראי שאני מרגיש למה זה ככה אני מתפלל משתגל הכל למה הרגשה הזאת נמאס לי לחשוב שה׳ תמיד עוזב אותי ולא עשיתי שום דבר רע באמת שאני נלחם ביצר שלי ושומר על הברית דווקא שאני צריך אותו בתקופה הכי קשה שאני נלחם ביצר למרות כל הניסיונות אני לא מרגיש אותו למה זה ככה כמה עצב ואני משתוקק להתקרב אליו ואני מרגיש אותו רחוק ממני .. מה הבעיה בי פה ? תודה ..

תשובה:

שלום רב וחנוכה שמח.

מעורר התפעלות לראות את הרצון האמיתי והעמוק שלך לקירבת ה'. להרגיש את הקב"ה קרוב בכל רגע זו עבודת חיים, ועליה ממש נאמר "שבע יפול צדיק וקם". יש תקופות בחיים בהן אנו חשים את הקב"ה קרוב יותר ויש תקופות בהן קשה לנו יותר. רבינו תם שהיה מגדולי בעלי התוספות כבר כותב על כך בספרו ומכנה את ימי הריחוק כימי השנאה לעומת ימי האהבה. אלו תחושות המלוות על עובד אלוקים בדרכו. בזמנים כאלו עלינו להתחזק יותר בתפילות ובמחשבה אודות אמיתת מציאותו וקיומו. ועיקר העיקרים להתחזק תמיד בשמחה של מצוה ולא לשקוע במחשבות אודות חסרונותינו. מחשבות כאלו גורמות עצבות ויאוש המובילים לריחוק. קיום המצוות בשמחה, בסעודות השבת התפילות והברכות בכל יום בכלל ובמועדים בפרט, גורמים לעלייה רוחנית וקירבה לבורא.

הצלחה רבה וכל הברכות.