לחם ובורקס שנאפו יחד

שלום מה הדיןלחם ובורקס גבינה שנאפו יחד בתנור אחד האם מותר לאכול הלחם עם בשר ומה הדין אם כיסו אחד מהמאכלים בנייר כסף האם זה מועיל להחשב כפרווה או שיש בזה איסור בשר בחלב

תשובה:

שלום רב.

א. כאשר אופים לחם ובורקס גבינה יחד בתנור אחד, גם כשאינם נוגעים זה בזה אסור לכתחילה לאכול את הלחם עם בשר. אבל אם אין לו לחם אחר, וגם אינו יכול לאכול את הלחם והבשר בנפרד, מותר לאוכלו עם בשר, ויש שהחמירו בזה.

ב. כאשר אחד מהם מכוסה, מותר אפילו לכתחילה לאפותם יחד ובודאי מותר בדיעבד לאכול את הפת עם בשר, ויש שכתבו שהמחמיר בכך תבוא עליו הברכה.

מקורות:

א. ראה שו"ע ורמ"א יו"ד סי' קח סעי' א. מה שכתבנו שאם הוא יכול לאכול את הפת והבשר כל אחד לבדו אסור לאוכלם יחד, הוא על פי הכריתי שם ס"ק ו, וכן פסק הכף החיים שם ס"ק כא. אולם מדבריט הדרכי משה שם נראה שהואיל ואין לו פת אחרת רשאי הוא בכל מקרה לאוכלם יחד.

ב. בשו"ע שם נקט בפשיטות שהדבר מותר אף לכתחילה. אולם, מדברי הביאור הגר"א שם נראה שראוי להחמיר בכך לכתחילה, וראה מעדני השולחן תערובות סי' קח בהערות ס"ק מג.