האם מותר לתת מתנה לגוי יין לא כשר?

קבלתי מתנה יין שבמפורש כתוב על זה לא כשר
האם אני יכול לתת אותו שי לעובד שלי שהוא לא יהודי
או שאסור בכלל בהנאה
תודה רבה

תשובה:

מועדים לשמחה

יין של גוי או שנגע בו גוי אסור בהנאה, ולכן אסור ליתנו במתנה לעובד אף שאינו יהודי.

מקורות:

ראה עבודה זרה כט ע"ב, שו"ע יו"ד סי' קכג סעי' א. איסור זה הוא מדרבנן ונעשה בשני שלבים: בתחילה אסרו חכמים יין זה בשתייה לבד, כדי שלא יווצרו יחסי קירבה בין גוי ליהודי ויבואו להנשא אלו עם אלו, ולאחר שראו שהגויים רגילים לנסך לשם עבודה זרה הוסיפו ואסרו את יינם גם בהנאה [ראה עבודה זרה לו ע"ב ושבת יז ע"א, והרחבת הדברים בב"ח ובט"ז יו"ד שם ס"ק ג]. על כך שגם מגע גוי ביין של ישראל אוסר בהנאה, ראה רמב"ן ע"ז נט ע"א ותוס' רי"ד שם נח ע"א.