שילם לשומר ביציאה מהחניון ללא קבלה וחושש שהשומר לקח לעצמו

לפני מס' ימים חניתי בחניון של מרכז מסחרי שגם קניתי בו. ביציאה באתי לשלם על החניה במכשיר האוטומטי. במקום נמצא שומר של המרכז שיידע אותי שמגיעה לי הנחה במידה וקניתי במקום, אך לא מצאתי את הקבלה. השומר אמר לי שאוכל לשלם אפילו פחות אם אשלם במזומן לשומר אחר שנמצא ליד המחסום. עשיתי כך ולא קיבלתי קבלה, ויש לי הרגשה שהשומרים לקחו את הכסף לעצמם.

מה לעשות במקרה זה? האם אני צריך לשלם למרכז המסחרי?

תשובה:

שלום רב,

אם עד לרגע לא הבנת שהשומר מתכוון לקחת את הכסף לעצמו, אינך צריך לשלם שנית.

מקורות:

השומר הוא שליח של בעלי החניון, ומבחינת הלקוחות מילה של השומר היא מילה של הבעלים. עיין בשו"ע חו"מ סי' קפב סעיף ד שחזקה על כל שליח שהוא בין לתיקון ובין לעיוות. אבל כמובן שאם הלקוח מבין שהשליח מתכוון לגנות מהמשלח, אסור לו לתת יד לכך.