תבנית בשרית שאפו בה עוגיות חלביות

שלום, יש לי שתי שאלות: 1. נייר טישו וכדומה שהשתמשו בו לקנח את האף וזרקו אותו לפח, אלא שהוא נפל לידו, האם הוא נחשב מוקצה משום שכבר הוא היה בדרכו לפח או שמא כל זמן שהוא לא מגיע לשם אז משום שנוהגים עוד לנקות איתו לכלוך קטן הוא לא ייחשב כמוקצה (וה"ה לנייר חד פעמי שניגבו בו ידיים לאחר נטילה). כמו כן אם אפשר לדעת מהו הגדר של מנהג להשתמש בדבר כך שלא ייחשב מוקצה. 2. תנור בשרי שאפו בו עוגיות חלביות באופן שעל התבנית הניחו נייר אפייה והעוגיות היו מעליו. איך אפשר להכשיר את התבנית (מדובר בתבניות הגדולות של התנור). תודה רבה!!

תשובה:

שלום רב.

1. בענין טלטול נייר טישו משומש עד שלא זרקו אותו לפח תוכל לראות כאן תשובה שנכתבה לשאלה זו.

2. אם לא השתמשו תוך כ"ד שעות בתבנית יש להכניסה לתנור ולהפעיל את התנור למשך שעה ובכך להכשיר את התבנית, אך אם השתמשו בה תוך כ"ד שעות לבשר יש לעשות לתבנית ליבון חמור ובדרך כלל לא ניתן לעשות זאת לתבניות בלא שיתקלקלו.

מקורות:

2. ראה כאן, ונייר אפיה אינו מפסיק כיון שיש לחשוש שעבר טעם דרך הנייר אפיה לתבנית הבשרית כיון שהנייר אפיה אינו נחשב מפסיק ופעמים אף ניכר שמנונית בעין תחת נייר האפיה.