חישוב תאריך פדיון הבן

בני נולד ב 19/5/2013 בשעה 05:35. מתי צריך לעשות את הפדיון אם אנו עורכים אירוע בשעות הצהריים?
האם יש אפשרות לדחות ביום את הפדיון לשם הגעת קרובי משפחה?

תשובה:

שלום רב ומזל טוב.

פדיון הבן תמיד נערך ביום השלושים ואחת מהלידה, הימים כוללים גם את יום הלידה וגם את יום הפדיון, הדרך הפשוטה לחשב זאת היא למנות ארבעה שבועות ושני ימים מהלידה, ולכן במקרה זה שהתינוק נולד ביום ראשון י' סיון, יש לעשות את הפדיון ביום שלישי י' תמוז. אין אפשרות לאחר את הפדיון לאחר תאריך זה גם לשם הגעת קרובי משפחה.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

12 תגובות

  1. שמי לב סבתא יקרה!

    אם הנכד הוא בן של כהן או בן של בת כהן, אין פדיון הבן!

    עפ"י שם משפחתך, לכאורה או שהוא בן של כהן או בן של בת כהן….

  2. לא הבנתי ממך אם זה היה בשלישי לפנות בוקר או רביעי לפנות בוקר, בכל מקרה הפדיון הוא תמיד ביום ה31 ללידה, כלומר, אם בשלישי – הפדיון בחמישי בבוקר, ואם ברביעי – ביום שישי.