האם מותר להשכיר דירה לגוי?

האם מותר להשכיר לקבוצת סטודנטים גויים שבאים לארץ לתקופה של 10 חודשים ולאחר מכן מתחלפים דירה בארץ ? [הם באים ללמוד אגרונומיה ]

תשובה:

שלום רב.

מותר בזמן הזה (שנדירים הגויים שעובדים עבודה זרה) להשכיר לכתחילה דירה לגוי בארץ ישראל. וגם גוי שעובד עבודה זרה אם הוא משלם יותר מהיהודי ניתן להקל בזה.

מקורות:

ראה כאן באות ב' וג'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם הרב התייחס בתשובתו לכך שיכול להיות ירידת ערך לשכנים אם יהיה גוי בשכנותם? ועוד יכול להיות בעיה של התבוללות בגלל קרבה של שכנות (טובה) אולי בדומה לבישולי גויים?

  2. משכירות רחוק לומר שתגרם ירידת ערך. במיוחד שלצערנו לא תמיד ניכר ההבדל בין יהודי לגוי. בזמנינו מצוי בעוה"ר שיש שני בני דודים הדומים זה לזה בכל ואחד הוא יוהודי והשני גוי. לגבי התבוללות אנחנו לא יכולים לגזור גזירות שלא גזרו חז"ל, במשך כל הדורות יהודים נאלצו לחיות בשכנות עם גויים.