חתן שביטל חתונה חודש וחצי לפני החתונה

ארוסי ביטל את החתונה באופן חד צדדי חודש וחצי לפני החתונה.
האם אני יכולה לדרוש את כל ההוצאות שנגרמו בגלל הביטול?
כמו קנס לאולם, לסלון כלות, הוצא' האירוסין, צלם, להקה וכו'.

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור במתן התשובה

אם החתן חזר בו מחמת טעם צודק (נודע לו פרט חשוב שלא ידע עליו לפני כן), הוא לא חייב לשלם מדיני נזיקין, אלא מי שהזמין והתחייב לשלם עליו (לבעל האולם וכדו') עליו לשלם ואם שניהם הזמינו על שניהם לשלם.
אם החתן חזר בו לאחר שצד הכלה הסתירו ממנו מידע חשוב שהיה מוטל עליהם לגלות, יש מקום לחייב את צד הכלה לשלם את ההוצאות של החתן. וכן להיפך אם החתן חזר בו ללא טעם צודק, יש מקום לחייב אותו לשלם את ההוצאות של הכלה. ולכן אם אחד הצדדים אמר לצד השני להוציא הוצאה זו או להזמין דבר זה וכן הדברים שהזמינו יחד, הצד האשם חייב לשלם לצד השני. אבל דברים שהזמינו על דעת עצמם מבלי שתהיה בקשה מפורשת, תלוי – אם מדובר בדברים מקובלים שהרוב עושים הרי זה תלוי במחלוקת הפוסקים, אם מדובר בדברים שאינם מקובלים פטורים לכל הדעות.

מקורות:

עיין כאן.