הפרשת תרומות ומעשרות

יש לי עץ תפוזים בבית. אני קוטף וקורא מהסידור נוסח של הפרשה וזורק את התרומה לפח.
מישהו אמר לי שבנוסף צריך משהו עם מטבע, או קרן המעשרות?
מה הכוונה?
האם אני נוהג בסדר?
אפשר טיפה לפרט מה עליי לעשות ואיך לנהוג?

תשובה:

שלום רב.

אכן ישנם כמה סוגי הפרשות, ומה שאתה עושה לא מספיק בכל השנים, מכיון שבשנה זו יש להפריש גם מעשר שני וכיום שאי אפשר לאוכלו בירושלים מחללים אותו על פרוטה, ויש בזה הרבה פרטים ומשום כך ראוי להצטרף לקרן מעשרות המחזיקה עבורך מטבעות ומפרישים עם הנוסח שלהם, תוכל לראות כאן הרחבה בענין זה. ותוכל להצטרף לקרן המעשרות בטלפון זה: 026517793 ולקבל מהם פרטים נוספים.

בהצלחה רבה.