סיכמו בעל פה על סדרה של עשרה טיפולים

מטפל שהתנה את טיפולו עם פציאנט, על סדרה של עשרה טיפולים, עם מחיר לכל טיפול. ההסכם היה בעל פה לא בכתב.
אחרי חמישה טיפולים הפציאנט מודיע למטפל שהוא רוצה להפסיק, האם התנאי בע"פ מחייב אותו לשלם על כל הטיפולים.
ומה הדין אם התנאי היה בכתב?

תשובה:

הלקוח חייב לשלם על כל הטיפולים, בניכוי שווי ההנאה שיש למטפל בכך שחסך את העבודה. אין הבדל בין סיכום בעל פה לסיכום בכתב.

אם הלקוח חוזר בו ללא שום סיבה מוצדקת, עליו לשלם שכר מלא על כל הסדרה.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שלג סעיף ב ועיין בנתיבות שם סק"ז.
לעניין אם חוזר בו ללא טעם מוצדק עיין קצות סי' שטז סק"א.